Hoewel je in het nieuws bijna niets meer hoort over crypto blijven de ontwikkelingen doorgaan. Afgelopen week waren wij te gast in Utrecht in het Beatrix gebouw. Daar is op de 6e verdieping een ‘blockchain-hub’ gekomen. Lisk Centre Utrecht is georganiseerd door de Lisk-community om algemene blockchain-ontwikkeling over de hele wereld te helpen. “Een gemeenschap die als een team werkt om de ontwikkeling van blockchain in 2019 en daarna te bevorderen”.

Het mooie is dat deze locatie dus georganiseerd is vanuit de community. Het is een zeer inspirerende locatie waar regelmatig ook meetups zijn voor geïnteresseerden in blockchain.

Via Lisk krijgen Javascript-ontwikkelaars alle tools in handen om een eigen blockchain ontwikkelen. Daarnaast biedt het bedrijf onder meer ook een mobiele wallet aan voor de Lisk tokens. n de eerste plaats is Lisk een modulaire blockchain. Het fundament van Lisk blockchain bestaat uit verschillende ontwerp modules waardoor het makkelijk gebruikt kan worden voor het toevoegen van andere extra ketens. Dit zijn de zogenaamde sidechains (zijketens). Zijketens zijn toevoegingen van extra custom blockchains aan de core blockchain van Lisk.