De afgelopen maanden lijkt het alsof er steeds meer grote partijen beginnnen in te zien dat bitcoin, en crypto in het algemeen, toch wellicht een interessante investering kan zijn. Hieronder een aantal nieuwsartikelen van de afgelopen maanden waaruit dat blijkt dat ook central instellingen steeds meer interesse krijgen in crypto:

Begin april bleek dat de Harvard universiteit enkele miljoenen geinvesteerd heeft in een token sale (Blockstack). Het Harvard Endowment fonds is het grootste ter wereld in vergelijking met andere onderwijsinstellingen. Zij hebben nu 39,2 miljard Dollar in beheer.

Verder komen er steeds meer partijen die het mogelijk maken voor grote spelers om te investeren in crypto. Zo spreekt een van de directeuren van Fidelity Investments erover dat er honderden partijen klaar staan om geld te investeren in crypto.

Facebook lijkt ook op het punt te staan een eigen cryptomunt te lanceren.

Ook het IMF is bezig een Eigen cryptomunt te lanceren. Hier is het alleen de bedoeling ervan te leren omdat crypto nu al het system opschudden. Door een eigen munt  zouden medewerkers kunnen leren hoe cryptocurrencies werken. Het is niet de bedoeling deze munt ook op een exchange te lanceren.