In de laatste week van maart is bitcoin behoorlijk gestegen. Van €38.500 naar ruim €43.500 in 7 dagen, ongeveer 12%. Voor deze stijging is geen directe oorzaak aan te wijzen alleen wat er mee te maken kan hebben zijn de volgende zaken:

Terra Luna (een altcoin) is begonnen om 3 miljard dollar aan bitcin te kopen. Zij doen dit om de prijs van hun stablecoin UST, stabiel te houden. Mede eigenaar van Terra Luna (Do Kwon) had op Twitter al aangekondigt dat zij in elk geval voor 3 miljard dollar aan bitcoin  gaan kopen. Dit is een onderdeel van een gewenste aankoop van een totaal van 10 miljard aan bitcoin.

Daarnaast kwam er ook nog een nieuwtje naar buiten dat Microstrategy (een Amerikaans techbedrijf dat vanaf het najaar van 2020 erg veel bitcoin heeft gekocht) nog eens een lening van 220 miljoen dollar heeft gekregen om meer bitcoin te kopen.

Na de stijging van eind maart is de koers weer wat teruggevallen de afgelopen dagen naar een niveau van voor deze stijging. We lijken nu weer in het zijwaarts bewegende patroon te zitten waar we al enkele maanden in bewegen.