In 2016 werd de cryptobeurs Bitfinex gehackt.  Er werden toen ruim 119.000 bitcoin gestolen van de beurs die toen een waarde had van rond de 71 miljoen dollar. Vorige week is een stel opgepakt in de VS dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het uitvoeren van deze hack, of in ieder geval hadden zij een groot deel van de gestolen bitcoin in hun bezit. Zij zijn beide opgepakt en de opsporingsdiensten hebben op een cloudaccount van de man, de private keys gevonden. Zo zijn nu 94.000 bitcoin van de ruim 119.000 die gestolen waren, terug gevorderd. Aangezien bitcoin enorm in prijs is gestegen de afgelopen jaren, is dit nu ongeveer 3,9 miljard dollar waard en maakt het daarmee de grootste inbeslagname ooit in de Amerikaanse geschiedenis.

Wat het verhaal intrigerender maakt is dat het jonge koppel niet echt onder de radar opereerde. Hij is een techondernemer en zij schrijft voor Forbes Magazine en had een twijfelachtige rapcarriere onder het pseudoniem ‘Razzlekahn’. Ook gaf zij presentaties over social engineering (een manier voor kwaadwillenden om via persoonlijke interacite, toegang tot systemen te verkrijgen).
Het is nog niet helemaal duidelijk of het stel daadwerkelijk de hack heeft uitgevoerd, maar zij waren wel in bezit van de bitcoin en de sleutels. Dankzij het open protocol van bitcoin zijn de opsporingsdiensten al die jaren de bitcoin nooit uit het oog verloren en zijn ze uiteindelijk bij het stel terecht gekomen. Netflix zou al met het idee spelen om over dit verhaal een documentaire te gaan maken.