Het lijkt erop dat we een nieuwe bullrun zijn begonnen in de afgelopen weken. Op 20 oktober was het eindelijk zo ver. De prijs van bitcoin doorbrak het vorige hoogste punt van (ongeveer) $64.000 uit april dit jaar. In euro’s was dat ongeveer €53.000. We stegen door tot bijna €57.000. Daarna was het een paar weken rustig en was een zijwaartse beweging zichtbaar, maar gisteren begon de koers weer te stijgen en we zitten nu weer rond de €57.000.

De eerste stijging van eind oktober kwam waarschijnlijk door de interesse in de bitcoin ETF waar we in onze nieuwsbrief van oktober reeds over berichtte.

Naast de stijging van bitcoin is ook Ethereum (ETH) aan een flinke opmars bezig. Deze heeft inmiddels ook meerdere all time highs (ATH) behaald.

Het lijkt erop dat we weer een nieuwe bullrun zijn begonnen. Deze wordt meestal ingeleid door een stijging van bticoin die wordt gevolgd door de overige cryptovaluta. Als dit waar is, kan het nog een mooi najaar worden.

Als we kijken naar de koersdoelen voor de twee grootste munten is dit ook zeer positief. Voor bitcoin ligt de mythische koers van $100.000 in het verschiet. Er moeten uiteraard nog veel barrières worden behaald om hier te komen maar het kan snel gaan. De sprong van nu naar $100.000 is ‘slechts’ iets meer dan 50%. Dit is een stijging die we in de afgelopen drie weken ook hebben doorgemaakt. Maar stopt de prijs hier? Een aantal analisten voorspelt een koersdoel tussen de $100.000 en $250.000. Een van deze analisten is PlanB die met zijn model een maximale prijs van rond de $288.000 heeft voorspeld deze bullrun. Zijn beroemde ‘Stock 2 Flow model’ voorspelt de koers al geruime tijd redelijk accuraat.

 

Het lijkt haast onmogelijk, maar realiseer je dat in de laatste grote bullrun in 2017, de bitcoinkoers in december nog verdubbelde, nadat deze al een keer was verdubbeld in oktober van dat jaar.