Op 20 oktober rond 16.00 was het eindelijk zo ver. De prijs van bitcoin doorbrak het vorige hoogste punt van (ongeveer) $64.000 uit april dit jaar. In euro’s was dat ongeveer €53.000. We stegen door tot bijna €57.000.

De stijging die eind vorige week echt een vlucht nam, doorbrak de hoogste koers gedurende de dag. Waarschijnlijk gevoed door de interesse in de bitcoin ETF waar we in de nieuwsbrief van begin deze maand over berichtte, was de vraag naar bitcoin hoog en werd er veel gekocht. Gisterenavond bereikte de koers het hoogste punt, waarna deze weer iets daalde tot net onder de €56.000 op moment van schrijven.

Het lijkt erop dat we weer een nieuwe bullrun zijn begonnen. Deze wordt meestal ingeleid door een stijging van bticoin die wordt gevolgd door de overige cryptovaluta. Als dit waar is, kan het nog een mooi najaar worden.

Als we kijken naar de koersdoelen voor de twee grootste munten is dit ook zeer positief. Voor bitcoin ligt de mythische koers van $100.000 in het verschiet. Er moeten uiteraard nog veel barrières worden behaald om hier te komen maar het kan snel gaan. De sprong van nu naar $100.000 is ‘slechts’ iets meer dan 50%. Dit is een stijging die we in de afgelopen drie weken ook hebben doorgemaakt. Maar stopt de prijs hier? Een aantal analisten voorspelt een koersdoel tussen de $100.000 en $250.000. Een van deze analisten is PlanB die met zijn model een maximale prijs van rond de $288.000 heeft voorspeld deze bullrun. Zijn beroemde ‘Stock 2 Flow model’ voorspelt de koers al geruime tijd redelijk accuraat.

Het beloofd een zeer interessante periode te worden de komende maanden.