Enkele dagen geleden kwam cryptoplatform Coindesk met een gerucht dat PayPal nog in 2020 een dienst gaat aanbieden aan al haar klanten, om bitcoin te kopen en te verkopen. PayPal, een van de grootste betalingsverwerkers van de wereld, heeft meer dan 300 miljoen klanten en áls dit waar is, kan dat erg goed nieuws zijn. Het aankopen van bitcoin is nog steeds niet heel gemakkelijk om over het veilig opslaan ervan nog maar te zwijgen. Als PayPal hier een dienst voor gaat aanbieden kan het wel eens een stuk gemakkelijker worden om bitcoin te kopen en op te slaan en weer te verkopen. Wellicht dat dit dan een nieuw publiek aanspreekt dat voorheen het nog niet aandurfde om bitcoin te kopen.

Geestig om te vermelden hierbij is dat in 2010, PayPal de bankrekening van Wikileaks bevroor zodat het platform geen donaties meer kreeg. Bitcoin was een mooi alternatief om Wikileaks nog online te houden en donaties toe te laten. In de cryptowereld wordt dan ook met enig scepsis gekeken naar het gerucht en opgemerkt dat PayPal juist een marketinginstrument voor bitcoin is omdat meerdere keren is aangetoond dat bitcoin het mogelijk maakt geld over te maken zonder tussenkomst van een bank.

In Australië kan men nu bij 3.500 postkantoren door het hele land, bitcoin kopen. Het enige wat je nodig hebt is een account bij een cryptobeurs en een digitale ID via een app en je kunt bij het postkantoor de bitcoin naar je account overschrijven. Men denkt dat ook dit veel mensen zal overhalen toch wat bitcoin te kopen omdat het kopen nu bij een officiële instantie kan en je zelf geen overschrijving meer hoeft te doen.