Na ongeveer een maand onder de $10.000 bewogen te hebben, is de bitcoin eindelijk weer boven de magische grens uitgekomen in de ochtend van 2 juni. Even leek het erop dat de koers lager zou uitvallen maar opeens werd de magische grens doorbroken en de koers kwam zelfs even boven de $10.300 uit. Exacte rede is lastig aan te geven, sommigen verwijzen naar het opgelaaide geweld in de VS en een aantal bronnen melden dat veel grote investeringsbedrijven (Goldman Sachs, JP Morgan) opeens een stuk positiever aankijken tegen bitcoin.

Nu is het aankijken of de koers boven de magische grens blijft en wellicht zelfs door stijgt. Het wordt nu zeer interessant om te zien wat er gaat gebeuren de komende periode omdat dit een nieuwe aanzet kan zijn voor nog hogere koersen in het komende jaar.

 

EDIT 17.22

De euforie van de magische koersdoorbraak mocht maar een even duren. Daarnet is de koers flink gedaald en schommelt nu rond de $9.500. We weten niet wat deze koersval veroorzaakt heeft, maar het kan zijn dat mensen hun winst hebben genomen en hun bitcoin hebben verkocht.