BlackRock is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Het bedrijf heeft zo’n 6.000 miljard dollar onder beheer. Tot voor kort moesten zij nog niets weten van crypto maar daar komt nu verandering in. Blackrock gaat crypto aanbieden via hun online beleggingsplatform: ‘Aladdin’. Zij zien de vraag naar een dergeljike optie vanuit hun klanten enorm toenemen en hebben besloten om deze optie aan hun handelssoftware toe te voegen.

Zij gaan hierbij gebruik maken van Coinbase als cryptoplatform. Dat dit groot nieuws is komt omdat BlackRock op deze manier instituties in staat stelt om direct in crypto te investeren en niet via afgeleide producten of via bedrijven die bitcion op hun balans hebben staan (zoals MicroStrategy). Met het enorme vermogen dat zij in beheer hebben, hoeft er maar een klein percentage in crypto te vloeien om de prijs al sterk te laten stijgen.
Het zal in het begin waarschijnlijk nog geen storm lopen vanwege de huidige marktcondities, maar zodra het sentiment in de cryptomarkt gekeerd is, kan dit wel een versnellende werking hebben op de prijzen. Het feit dat zij door hun klanten worden bewogen deze stap te maken zegt eigenlijk al genoeg.