Bitcoin is weer aan het knallen en heeft de grens van $35.000 doorbroken, iets wat we sinds mei 2022 niet meer hebben gezien. En dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Beleggers zijn op het moment helemaal in de ban van de mogelijkheid om Bitcoin ETFs te kopen via de ouderwetse aandelenbeurzen, in plaats van het gerommel op minder gereguleerde crypto-platforms zoals FTX en Binance. De vraag naar Bitcoin schiet omhoog, en dat merken we aan de prijs.

De buzz rondom Bitcoin ETFs heeft niet alleen de prijs van Bitcoin een duwtje in de rug gegeven, maar ook die van andere crypto-gerelateerde activa, zoals de aandelen van Coinbase. Maar er is meer aan de hand. De grote jongens op Wall Street zijn ook aan het bewegen. BlackRock, een gigant in de ETF-wereld, heeft een aanvraag gedaan voor een Bitcoin spot ETF, en hoewel het nog op goedkeuring wacht, is alleen al het idee ervan genoeg om de markt op te schudden. Het is alsof iedereen op het puntje van hun stoel zit, wachtend op het groene licht van de toezichthouders.

Recente positieve juridische ontwikkelingen in de VS rond crypto-ETFs hebben ook hun steentje bijgedragen aan de Bitcoin-hype. Het lijkt erop dat de rechters het niet eens waren met de eerdere afwijzing van een Bitcoin ETF-aanvraag door de SEC, wat een zomerse boost gaf aan de crypto-markt.

En dan is er nog een andere factor in het spel: angst. In deze onzekere tijden zoeken beleggers naar alternatieven buiten de traditionele aandelen en obligaties. En hoewel Bitcoin nou niet bepaald een veilige haven is, zien sommigen het als een “digitaal goud” om hun portefeuilles wat spice te geven. Het is een wilde rit, maar één ding is zeker: Bitcoin blijft de gemoederen bezighouden.