Het Imperial College Londen beweert dat cryptocurrencies binnen 10 jaar de traditionele valuta zullen vervangen. Dit stellen zij in een paper die online gepubliceerd is (Link). Zoals tientallen jaren geleden, de e-mail zijn intrede heeft gedaan zal nu de crypto langzaamaan terrein winnen. Waar de technologie toen alleen langer deed om volwassen te worden, gaan deze ontwikkelingen nu alleen een stuk sneller. Er zijn al veel bedrijven met crypto en blockchaintechnologie bezig. Waar drie jaar geleden nog bijna niemand van deze nieuwe techniek had gehoord, zijn nu bijna alle grote bedrijven hier wel mee bezig.

Het Imperial College stelt dan ook dat: “De geschiedenis van geld is een geschiedenis van evolutie, van een nieuwe technologie die een oude vervangt om de waardeoverdracht van de ene persoon naar de andere te verbeteren. Cryptocurrencies vormen een volgende stap op deze weg. Gezien de snelheid waarmee het algemeen geaccepteerd wordt, geloven we dat we Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen een decennium tegen zullen komen in de winkelstraat”.

Of we echt al binnen 10 jaar in de winkelstraat et crypto betalen valt natuurlijk nog te bezien, maar wel zien wij dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan en er ook meerdere Proofs Of Concept worden gestart in allerlei verschillende sectoren die te maken hebben met crypto en/of blockchin.