Het Nederlandse (of eigenlijk Europese) beleid op cryptogebied is erg strikt en lijkt steeds strikter te worden. Het beleid in de VS is een stuk positiever. De meeste Europese landen stimuleren het de sector niet en innovatie komt moeilijk van de grond. Iets simpels als een bankrekening openen is vaak onmogelijk. In Amerika zijn ze er inmiddels achter dat crypto niet meer weg zal gaan en beginnen veel bedrijven uit de financiële sector, crypto te omarmen.

De geruchtenmachine draait ook weer op volle toeren met zeer positieve (maar nog niet gevalideerde) meldingen. Zo zou Facebook alsnog aan gaan kondigen dat zij gaan investeren in bitcoin en heeft Mark Zuckerberg (de CEO van Facebook) een foto gepost van zijn twee geiten die ‘Bitcoin’ en ‘Max’ heten. Mensen lezen hierin dat hij een ‘Bitcoin Maximalist’ is.

Uiteraard was Elon Musk veel in het nieuws omdat hij de altcoin ‘Doge’ een paar keer had genoemd. Hij heeft zelfs aangekondigd om Doge (letterlijk) naar de maan te sturen (en dit te financieren met de Doge coin). Deze munt is de afgelopen maanden dan ook aan een enorme opmars bezig.