China heeft vorig jaar een paar serieuze stappen genomen om de handel in crypto’s en ICO’s te verbieden. Nu lijkt het erop alsof ze toch sterk overwegen om de handel in bitcoin en andere cryptomunten, te gaan reguleren. Dit kan gunstig uitpakken voor de koers van de bitcoin. President Xi van China gaf aan in een interview dat de blockchain een technologie is waar ze geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen. China sorteert hiermee voor op het stimuleren van blockchain en inzetten op initiatieven die in het land zijn ontwikkeld.

Eind 2017 en het begin van 2018 waren er veel berichten in het nieuws dat China de cryptohandel en aanverwante zaken zou gaan verbieden. China heeft toen ook daadwerkelijk een aantal beurzen op slot gedaan. Als het recente nieuws waar blijkt en ze toch gaan inzetten op de blockchain techniek, kan dat zomaar weer een boost geven aan de koersen over de hele breedte. China heeft uiteraard een streng monetair beleid en door crypto vloeit er veel geld het land uit. Als zij meer grip hebben en houden op de cryptohandel, kunnen zij dit in ieder geval controleren.

Het is nog even afwachten of dit nieuws ook daadwerkelijk waar is, maar de monetaire autoriteit heeft aangegeven zich intensiever te gaan bezighouden met crypto en het tot een topprioriteit van 2018 gemaakt.