In de VS is veel te doen om de ‘Infrastructure Bill‘ waarover deze week is gestemd. Deze nieuwe wet moet het mogelijk maken om door, onder andere belasting te heffen op cryptobedrijven, 1 biljoen dollar vrij te maken om de landelijke infrastructuur te vernieuwen. Er kan dan een grote investering gedaan worden in wegen, bruggen, vliegvelden en snel internet. De wet is omstreden omdat het geld dat hiervoor nodig is, voor een deel bij cryptobedrijven wordt gehaald door extra belasting te heffen. Veel ondernemers vrezen dat dit ervoor kan zorgen dat softwarebedrijven die zich richten op cryptovaluta en miningbedrijven, de VS zullen verlaten als zij na invoering van de nieuwe wet veel meer belasting moeten betalen. De CEO van Twitter (Jack Dorsey) die te boek staat als een pro-bitcoiner, uit zijn zorgen in een tweet.
Op maandag 9 augustus was de stemming over dit onderwerp en hieruit kwam naar voren dat de wet in elk geval door de senaat is aangenomen.
Mocht de wet ervoor zorgen dat bitcoin- en cryptobedrijven zullen vertrekken uit de VS, kan dit wel gevolgen hebben voor de hele cryptomarkt. Wat wel positief is, is dat er een serieuze discussie ontstaan is over cryptovaluta in de Amerikaanse senaat én dat in ieder geval vast staat dat crypto niet wordt verboden in de VS. Dit zal zeker helpen om crypto meer mainstream te krijgen, nu ook deze senatoren zich hebben moeten verdiepen in de materie en sommigen nu positief over de materie praten.